Muistio päivystäjälle

                                                             SRVA-MUISTIO 2020

 

@ Sopimus koskee Simon kunnan alueella liikenteessä loukkaantuneen tai muuten loukkaantuneena löydetyn hirvieläimen tai villisian lopettamista tai kuolleen hirven tai villisian poistamista, sekä ns häirikköhirvien poistamista "päiviltä". Lisäksi sopimukseen kuuluu poliisin avustaminen suurpetojen jäljestämisessä ja karkotustilanteissa poliisin käskytyksen alla.

@ Päivystäjä lähtee tehtävään vain poliisin tai hätäkeskuksen pyynnöstä ja poliisin luvalla!

 

@ Kun toimit poliisin pyynnöstä hälytystehtävässä, toimit poliisin valtuuksin. Sinua ei sido Metsästyslaki, seurojen rajat, eikä se, onko alue vuokrattu metsästykseen. Homma tulee hoitaa asiallisesti.

@ Päivystysvuoro alkaa maanantaina klo 18 ja päättyy viikon kuluttua samaan aikaan. Jos on ollut tapahtumia vuoron aikana, ilmoita niistä lomakkeella tai puhelimitse toiminnanohjaajalle.

@ Esteen sattuessa muutoksista tulee sopia jonkun muun kanssa ja ilmoittaa asiasta toiminnanohjaajalle.

@ Ei koskaan omin luvin jäljestämään! Aina kun lähdet jäljestämään, tee ilmoitus numeroon 112! Tee ilmoitus samaan numeroon, kun lopetat jäljestyksen! Ilmoita myös, miten tilanne päättyi.

@ Ota yhteyttä, niin sovitaan mitä hirvelle tehdään epäselvässä tapauksessa!

@ Jos hirvi on kolaroitu, päivystäjä saa sen itselleen. Jos hirvi lopetetaan esim aitojen väliin, yhteys toiminnanohjaajaan. Sovitaan hommasta ja hirvi myydään!

@ Jos suurpetotilanteita, niistä poliisi ottaa yhteyttä ensin SRVA-yhteyshenkilöihin, jotka hälyttävät lisähenkilöitä.

@ Jos tilanne Ylikärpän suunnalla, voit tavoitella Markku Leppälää, puh. 0400 909 818.